Flash Vallisaari, valotaiteen viikonloppu Vallisaaressa

Suomen valotaiteen seura FLASH ja Metsähallitus 14.9.2018

Flash Vallisaari on kahden illan mittainen valotaidetapahtuma, joka rakentuu Vallisaareen puolustusvoimien käytöstä poistuneisiin tiloihin Aleksanterin kierroksen varrelle 21.-22.9.
Flash Vallisaari jatkaa valotaiteen kentällä tunnistetun historiallisen tilan ja valoteoksen maagista suhdetta missä tila virittyy poikkeuksellisella tavalla valotaiteen ansiosta. Tapahtumailtoina Aleksanterin kierros muuntautuu valotaidereitiksi, jonka varrella on esillä 13 teosta linnakesaaren sisä- ja ulkotiloissa. Teokset ovat pääosin Suomen valotaiteen seuran jäsenten suunnittelemia. Mukana on myös Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema vuorovaikutteinen valoteos.


Teoskohteita ovat Aleksanterinpatteri, näköalatasanne, Kasematti nro 53, Valkoinen kellari nro 56 sekä Tiilikellari nro 57. Linnakkeen patterit ja kellarit ovat normaalisti yleisöltä suljettuina, mutta tapahtuman aikana yleisö pääsee tutustumaan teoskohteina oleviin tiloihin.

Valoteokset ovat vapaasti tutustuttavissa klo 17 - 21 kumpanakin iltana. Reitti on kolme kilometriä pitkä.


"Vallisaaren linnakkeet ja luonto ovat sitä uutta Helsinkiä joka on vast'ikään avautunut ja mitä edelleen harvat ovat nähneet. Valotaide sopii Vallisaaren herkkään ympäristöön erinomaisesti sen aineettoman luonteen vuoksi. Jälkiä jää ainoastaan muistoihin ja sosiaalisen median arkistoihin." sanoo vastaava kuraattori Ilkka Paloniemi.

Flash Vallisaaren taiteilijat ovat Janne Ahola, Mia Erlin, Tero Jartti, Pekka Järvilehto, Einari Leskinen, Ainu Palmu, Ilkka Paloniemi, Risto Puurunen, Emma Rönnholm, Jyrki Sinisalo, Tuomas Tuomiranta & Janne Särkelä, Nanni Vapaavuori sekä Aalto yliopiston NEPPI-kurssin opiskelijat.


Tapahtuman aikana saaren Satamakahvila ja piknik-niityn lettupiste ovat avoinna ja Aavalinesin ja JT-Linen vesibussit liikennöivät saaren ja Kauppatorin väliä. Kävijöiden toivotaan varautuvan tukevilla kengillä ja taskulampulla, sillä 3 kilometrin reitti on mäkinen ja illalla varsin pimeä.
"Valotaide näyttää lyöneen itsensä läpi ja tapahtuman ennakkosuosio on yllättänyt meidät järjestäjät. Olemme lisänneet vesibussivuoroja, mutta samalla pitää muistaa, että saari vastaanottaa turvallisesti rajallisen määrän tulijoita. Kävijöiden on hyvä varautua jonoihin satamissa. Suosio kuitenkin viestii, että vastaavia tapahtumia kannattaa jatkossakin järjestää Vallisaaressa", sanoo projektipäällikkö Aino von Boehm Metsähallituksesta.
Tapahtuman järjestäjinä ovat Suomen valotaiteen seura FLASH yhteistyössä Metsähallituksen ja Humakin Lights On! hankkeen kanssa. Tapahtuma on pääsymaksuton ja sopii koko perheelle. Vesibussien liput 8€ aikuiset ja 4€ lapset.


Lisätiedot tapahtumasta ja vesibussiaikatauluista:

Facebook event : Flash Vallisaari https://facebook.com/events/309920929776641/

sekä https://www.luontoon.fi/vallisaari/ajankohtaista


Suomen valotaiteen seura Ilkka Paloniemi, ilkka.paloniemi@gmail.com 050 5004141

Metsähallituksen projektipäällikkö Aino von Boehm, aino.vonboehm@metsa.fi ja p.0407634318.


Sosiaalinen media:

#flashvallisaari

Facebook: Suomen valotaiteen seura, Lights On sekä Vallisaari

Instagram: Valotaiteen seura

Twitter: @LightArtFi


Syksyn 2018 aikana Suomen valotaiteen seura on myös mukana Reflektor Helsinki tapahtumassa sekä Voipaalan taidekeskukseen tehdään näyttely Suomenlinnassa vuonna 2017 olleen FLASH1- Valon Rajalla näyttelyn pohjalta.


Suomen valotaiteen seura
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita